Om langrend i KS

Langrend er måske verdens ældste sport, og en helt fantastisk full body workout på samme måde som svømning er det. Når du træner langrend eller rulleski aktiveres alle større muskelgrupper i kroppen større eller mindre grad, alt efter om det går lige ud eller det er kuperet  terræn samt i hvilket fart (niveau) du bevæger dig. Den varierende belastning ved langrendstræning bidrager til at gøre langrend til en effektiv form for konditionstræning, hvor du kan opnå en meget høj iltoptagelse. Langrend giver ud over styrke og kondition også balancetræning og en masse sjove oplevelser sammen med andre som kan lide at stå på langrend.


Langrend er også en fantastisk aktivitet for hele familien, hvor man har tid til at snakke og nyde naturen i de forud lavede spor rundt om bjerget (klassisk stil). På vores mange klubture med langrend kan du selv vælge om du vil benytte langrend som en motionsport eller træne mere målrettet imod nogle af de store klassiske løb som f.eks. Vasaloppet i Sverige eller Birkebeinerrennet i Norge.


KS har mange løbere som deltager i DM i langrend og med gode resultater. For at deltage i DM skal man være medlem af en skiklub, og klubben giver gerne råd og vejledning hvis du ønsker at løbe konkurrence. 


KS har også en målsætning om at tilbyde mere eksotiske klubture som f.eks. fjeldski, hvor man benytter en bredere variant af den klassiske langrendsski, ofte også med klatreskind, og som benyttes til opdagelsesturene, hvor der ikke findes spor at køre i. 


Københavns Skiklub arrangerer mange klubture i løbet af vinteren af kortere eller længere varighed, som er målrettet langrend, og langrend kan også være en mulighed i forbindelse med alpine klubture især i Skandinavien. Dette kan du kombinere med ugentlige træning på rulleski i Danmark både for voksne og for børn/unge, via spor KS trækker i Nordsjælland når der er sne eller anden træning som vores Thorax holdtræning.


Er du nybegynder eller bare vil prøve om langrend er noget for dig, er du velkommen til træningen. Meget gerne med en tilmelding til Kåre, således at vi kan være klar til at tage imod dig. Langrendsudstyr til børn og unge kan lejes af KS. 


Gentagne deltagelse ved langrendstræning forudsætter gyldigt KS medlemskab, og tilmelding på det hold, man ønsker at deltage på, men derudover er det gratis.

Vi deler gerne ud af vores erfaringer og træningsråd til nye medlemmer, der ønsker at komme i gang med disciplinen langrend, herunder om skismøring.


Kontaktperson langrend:

Kåre Rønhede

22 63 66 04

kaareroenhede1@gmail.com