Alpin skiløb for alle!

Københavns Skiklub har klubture for alle uanset om man er individuel skiløber, par eller familier med børn og unge i alle aldre. I vores turprogram finder du også ture for alle aldre og alle skiniveauer uanset om du er begynder eller ekspert. Tilsvarende har vi også et stor program af hjemlig træning, som forberedelse til vores klubture (se afsnittet “Træning & hold”)


Omdrejningspunktet for vores klubture er en god og professionel fælles træning for alle, hvor du udvikler dit skiløb, og har det sjovt på samme tid. Det er også på skiholdene vi etablere et godt fællesskab, som både børn og voksne nyder godt af når vi samles efter en dag på ski, og hvor venskaber knyttes også når vi kommer retur til Danmark.


Træningen på klubture med Københavns Skiklub varetages af dygtige, engagerede og veluddannede instruktører, der alle brænder for at give dig en bedre skitur.  Husk at alle skiinstruktører er frivillige og bruger deres fritid på at dele glæden ved skiløb og skabe gode fælles oplevelser.


København Skiklub er en  idrætsforening, og ikke et rejseselskab, hvorfor vi tager på klubture for at dygtiggøre os og dyrke vores sport. Derfor står skiløbet og din udvikling i centrum. På klubturene starter og slutter skiholdene samlet hver dag, og derfor kan familien uden bekymringer deltage i skitræning på hver sit hold og mødes til fælles frokost efter undervisningen.


På ture op til 5 dage undervises der typisk 3 dage á 3 timer

På ture på 6 eller flere dage undervises typisk 5 dage á 3 timer

Hvis der tilbydes begynderundervisning, vil der på nogle ture tilbydes forlænget undervisning på førstedagen.


Udgangspunktet på alle vores alpine klubture er at der er niveau- og aldersopdelt opdelt træning for alle, men undervisningen af børn og unge har altid prioritet. Dette sikrer en meget høj grad af sikkerhed, tryghed og læring med fokus på leg i sneen. Hvilke skiniveau og aldersgruppe kan variere på de enkelte klubture, så læs derfor beskrivelserne grundigt. Opdeling af skihold sker efter følgende vejledende beskrivelse:


  

Alpine skiniveauer

Begynder niveau

På begynder niveau har aldrig stået på ski før eller højst et par dage.

Fokus i undervisningen: Du arbejder med din balance og position på skiene i plovsving, hvor du lærer at styre skiene, så du kan bremse og svinge på de grønne og blå pister. Tempoet er langsomt og forsigtigt.

Letøvet niveau*:

På letøvet niveau har du typisk stået på ski i 3-10 dage. Tempoet er fortsat forholdsvis forsigtigt. Du kører bedst på blå pister, og for det meste med plovsving.

Fokus i undervisningen: Du vil blive bedre til at styre skiene rundt i svingene, mens du arbejder med at køre med parallelle ski, således at du begynder at køre i et grundsving. Sammen arbejder vi frem mod, at du føler dig tryg på blå og røde pister, og bliver klar til at arbejde med det parallelle skiløb.

Øvet niveau*:

Du har typisk stået på ski i 2 til 5 uger, og kører for det meste med parallelle ski. Nogle falder måske tilbage i plovsvinget når det bliver for svært. Tempoet er middel. Du kører bedst på blå og røde pister, og det stejle terræn er udfordrende for dig.

Fokus i undervisningen: Du vil forbedre din skiteknik, så også stejlere terræn under forskellige forhold (f.eks. isede pister, osv.) bliver nemmere. Vi arbejder med at kante skiene, så du står bedre fast i sneen, således at du kan beholde det parallel sving i alle slags terræn og forhold.

Note til letøvet og øvet niveau

Det kan nogle gange være vanskeligt at placere sit eget niveau ved overgang fra grundsvinget (plovsving med ligeudkørsel imellem næste sving) og til det rene parallelsving kan være. På øvet niveau skal du for det meste kunne arbejde med parallelle ski rundt i svinget i kontrolleret fart, og ikke være bange for fart eller de røde pister. Vil du hellere have et mere roligt tempo og ønsker fortsat at arbejde med at få fuld kontrol over farten samt er mest tryk ved de blå pister, så skal du blive på letøvet niveau.

Erfarent niveau:

Du har typisk stået på ski ca. 5 – 7 uger eller længere. Du kan køre på alle pister og kører typisk med parallelle ski. Men du bliver udfordret af pukler, og når det bliver alt for stejlt eller iset.

Fokus i træningen: Du vil opnå bedre kontrol i et hurtigere tempo, herunder også på de stejle røde og sorte pister. På dette niveau inddrages terrænet som et tema i undervisningen, således at  du kan færdes problemfrit alle steder i et skiområde.

Ekspertniveau:

Du har stået meget ski, typisk mere end 10 uger, og du kører sikkert og har fuld kontrol også i højt tempo og på alle pister, og kun med parallelle ski. 

Fokus i træningen: Din skiteknik vil blive finpudset, så du vil kunne tilpasse dit skiløb til forskelligt terræn. Vi arbejder med det tilpassede og varierede skiløb med fokuspunkter eller temaer i undervisningen, som du vil kunne tage med dig og arbejde videre med efter træningen. På ekspertniveau dyrkes forskellige discipliner som port kørsel, pukler, dyb sne,1691851262128.png Wagrain_2015_lo-res_9837.jpg