Skiløb i Gribskov


- 25 KM OPKØRTE SPOR 

Løjpenettet er unikt og uden tvivl det bedste i Danmark. Området er afspærret for motoriseret trafik. Skiløjperne er tænkt ind i den nye Nationalpark Gribskov, hvor vi har fået lov at præparere spor med motoriserede køretøjer. Andre skovgæster henstilles til at tage hensyn til skiløjperne.

Når der er sne, bliver løjperne opkørt næsten dagligt af specielt uddannede løjpefolk.

Det er nemt at komme dertil via tog til Kagerup eller Gribsø Station. Løjperne starter maks. 50 meter fra stationerne.


Adfærd i skiløjperne

Når man benytter løjperne er det vigtigt at udvise hensyn og respekt over for andre. Når der er meget sne i Gribskov, trækker vi også spor udenfor det »afspærrede« område og her er det vigtigt, at man som skiløber viser udstrakt hensyn til andre skovgæster — især rytterne, da hestene kan være bange for skiløbere.


Løjpekort og løjpemeldinger

Vi har oprettet facebook gruppe for løjpemeldinger i Storkøbenhavn, og den plejer at være meget aktiv ved snevejr!. Her vil vi poste hvor og hvornår vi har kørt løjper.

Vi vil også poste løjpe kort. https://www.facebook.com/groups/362648771231756 

 

I kan også læse om løjperne på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside.

Klik på Skiløjper i Gribskov. Her kan du bl.a. hente GPX fil til din navigator


Parkering

Vi skal tage hensyn til beboerne i området omkring Kagerup Stationsvej.

Desværre har der været mange uhensigtsmæssige parkeringer, så vil vi på det kraftigste bede alle brugere af Gribskovs skiløjper om at parkere ved p-pladserne på Helsingevej.

Al parkering foran savværket skal undgås, idet det hindrer savværket i at komme ind og ud fra grunden med træ, også lørdag og søndag!


Bidrag til løjpearbejdet

Vi har gennem årene fået en hel del forespørgsler fra glade brugere af løjperne i både Dyrehaven, Jonstrup Vang og Gribskov på, hvordan man kan bidrage til løjpearbejdet. Der bliver brugt rigtig mange ressourcer dels til vedligeholdelse af scooterne og et hav af frivillige arbejdstimer. Udover man kan melde sig ind i klubben, har vi nu oprettet en konto, så hvis man gerne vil støtte løjpearbejdet, må man gerne sende et valgfrit beløb til følgende konto:  MobilePay 709008

Så vil vi efter sæsonen give en gave til løjpemandskabet – som tak for hjælpen.


Vejrudsigten for Multebjerg/Gribskov

Tjek vejrudsigten for Multebjerg


Få løjpemeldinger

Få opdateringer om løjper i Storkøbenhavn ved at melde dig ind i vores Facebook-gruppe specielt om langrensløjper i Danmark:

Københavns Skiklub Langrendsløjper | Facebook


Medlem af Københavns Skiklub?

Meld dig ind

Kontakt

Jakob Ghisler

jakob@ghisler.dk

Kommende events