Skiløb i Jonstrup Vang
LØJPENETTET BYDER PÅ MINIMUM 26 KM GODE LØJPER TIL LANGRENDSLØB TIL BÅDE KLASSISK- OG SKØJT. HERUDOVER KAN MAN MINDST LØBE 40 KM I SYSTEMET JONSTRUP, LILLE HARESKOV SAMT STORE HARESKOV.

Skiområdet

Københavns Skiklub og Ballerup Kommune samarbejder om det fantastiske langrendsløjpesystem i Jonstrup Vang med live opdateret løjpekort.

Løjpenettet bliver vedligeholdt rigtig flot og bliver nærmest kørt op hver dag af specielt uddannede løjpefolk, når der er betingelser for det. Løjpemaskinen i Jonstrup er udstyret med et avanceret GPS-baseret live-tracking system fra TracTrac, som giver danske langrendsløbere live opdateringer om hvor og hvornår, der er blevet opkørt spor.

Løjpefolkene har fået lavet en række løjpekort, som nu placeres ved diverse indgange samt med et skilt om at tage hensyn til skiløjperne. Vi må desværre leve med at mange fortsat går i sporene, specielt på de Violette Løjper. De Røde og Orange Løjper får stort set fred for fodfolket, dog passerer en rytter i ny og næ.

P-pladser og indgang til området

Indgangen til løjperne findes nemmest fra p-pladsen ved Højager Skole (ca. 100 meter inde i det grønne område i kanten af boldbanerne).

En anden p-plads er fra Jonstrupvej til højre ved drivhus- og kolonihaveområdet (ca. 400 meter ud af Jonstrupvej efter man er drejet ind på samme fra Frederikssundsvej).

Kommunen rydder ofte de to p-pladser på begge sider af Jonstrupvej for sne, dvs. indgangen til Orange og Violet Løjpe, så nu behøver man ikke at parkere ved planteskolen Lavendelhaven.

Der er også mulighed ved skolens p-plads på Skovvej (går lige forbi et par mål på græsarealet udenfor skolen).

Københavns Skiklub opfordre alle brugere af Jonstrup Vangs skiløjper om parkere hensigtsmæssigt og at udvise hensyn til beboerne i området, også lørdag og søndag.

Snemelding

Vi opdaterer nærmest dagligt om sneforholdene i Jonstrup Vang. Hold dig orienteret om de seneste snemeldinger her…

Løjpekort

Tjek live-situationen for SkiTrac-løjperne i Jonstrup Vang her…

Du kan downloade løjpekort over Jonstrup Vang her…

Ballerup Kommune orienterer også omkring området og løjperne, følg med her…

Løjperne

Løjperne i Jonstrup Vang bliver kørt op af Erik Mygind og alle løjpefolk. Alt sammen frivillig arbejdskraft. Man kan man læse mere om løjperne ved at klikke her….

Erik Mygind og langrends-projektet i Jonstrup Vang vandt i sommeren NNNN Ballerup Kommunes sundhedspris på 25.000 kroner. Pengene er nu blevet investeret i en ny løjpemaskine

– Se en lille skivideo fra december 2010…
Læs mere herom på Ballerup Kommunes hjemmeside.

Lidt om selve løjperne

Rød og Orange Løjpe samt forbindelsen mellem Violet Løjpe er specielt godt til skøjt. Når Orange Løjpe (på venstre side af Jonstrupvej og over mod Østerhøj-bebyggelsen) er åben har den ca. 6 km rimelig kuperede spor med store åbne stræk. Man kan nå de violette løjper fra skolens p-plads på Skovvej (går lige forbi et par mål på græsarealet uden for skolen).

Bidrag til løjpearbejdet

Vi har igen i år fået en hel del forespørgsler fra glade brugere af løjperne i både Jonstrup Vang og Gribskov på, hvordan man kan bidrage til løjpearbejdet. Der bliver brugt rigtig mange ressourcer dels til vedligeholdelse af scooterne og et hav af frivillige arbejdstimer.

Man kan gøre to ting:

  • Melde sig ind i Københavns Skiklub, og få glæde af alle de aktiviteter vi har i klubben, udover løjpepræparering Bliv medlem her…
    Læs hvad du får ud af et medlemskab her…
  • Indbetale et valgfrit beløb på en konto vi har oprettet til formålet, Reg nr. 5011, Konto nr: 1233834. Så vil vi efter sæsonen give en gave til løjpemandskabet – som tak for hjælpen. Det gjorde vi også sidste år og det blev mandskabet rigtig glade for.

KS' egne løjper

Dyrehaven

Gribskoven

Jonstrup Vang

Andre aktører

Bellahøj Mark

Rude skov

Alpine destinationer

Hedeland alpin

Vallåsen

Isaberg

Kontakt

Henrik Kofoed Jacobsen

henrik.kofoed.jacobsen@gmail.com

+45 27 64 07 98


Jesper Erlandsen

jesper@rulleskisport.dk

+45 24 24 00 25

Seneste nyheder

Kommende events