Skiløb i Dyrehaven
- PÅ LANGRENDSSKI BLANDT HJORTE

 

Takket været en frivillig indsats fra Københavns Skiklub er det nu muligt at afprøve dele af en 10 km lang skiløjpe i Dyrehaven. Det længste af løjpen løber i det åbne landskab på Eremitagesletten, hvor sneen falder mest.

Københavns Skiklub slog til med det samme, da Naturstyrelsen inviterede til et samarbejde, om at kunne præparere langrendsløjper i Dyrehaven. Der er indkøbt trækudstyr med støtte fra Miljøministeriets pulje til Grønne Partnerskaber.

Når der er skiføre, kører frivillige fra Københavns Skiklub rundt på en planlagt rute og trækker skiløjper. Københavns Golfklub har meget velvilligt stillet deres Golfbane tilrådighed til kørslen af løjperne. Golfklubben er meget hjælpsomme og er komme med gode input til at optimere løjpeforløbet. Johannes Fog fonden har støttet projektet med 25.000 kr. til indkøb af løjpemateriellet.

Medbring løjpekort

Inden for de røde låger vil du finde oversigtskort over løjpen.

I kan også læse om løjperne på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside.
Klik på Skiløjper i Dyrehaven. Her kan du bl.a. hente GPX fil til din navigator

Ta´ hensyn!!

Når der ikke er så meget sne opfordrer vi skiløberne til ikke at lave skøjtebevægelser i sporet. Ellers bliver de hurtigt ødelagt!!

Og…i Dyrehaven er der rigtig mange andre brugere i skoven, som helst ikke skulle komme til at ødelægge de særlige løjpespor. Undgå færdsel i løjperne, hvis du er gående, cyklende, ridende – det gælder også for hunde!

For skiløbere er der også almindelige færdselsregler, såsom: Hold til højre og undgå i det hele taget at komme på tværs af sporene, så de ødelægges. Det er også vigtigt, at man som skiløber viser udstrakt hensyn til andre gæster i Dyrehaven – især rytterne, da hestene kan være bange for skiløbere.

Snemelding

Vi opdaterer nærmest dagligt om sneforholdene i Dyrehaven. Hold dig orienteret om de seneste snemeldinger her…

Vejrudsigten for Klampenborg

Man kan finde lokale vejrudsigt for Klampenborg samt temperatur med henblik på valg af voks og glider: Tjek vejrudsigten for Klampenborg via yr.no her…

Snedybder i Danmark

Tjek DMI's målinger der foretages hver morgen ved DMI's manuelle målestationer. Kig her for dagens snedybde…

Leje af ski

Klampenborg Station er blevet omdannet til en cykel og skibutik, hvor det er muligt at leje ski. Se mere på MBT Tours website her…

Bidrag til løjpearbejdet

Vi har igen i år fået en hel del forespørgsler fra glade brugere af løjperne i både Jonstrup Vang og Gribskov på, hvordan man kan bidrage til løjpearbejdet. Der bliver brugt rigtig mange ressourcer dels til vedligeholdelse af scooterne og et hav af frivillige arbejdstimer.

Man kan gøre to ting:

  • Melde sig ind i Københavns Skiklub, og få glæde af alle de aktiviteter vi har i klubben, udover løjpepræparering Bliv medlem her…
    Læs hvad du får ud af et medlemskab her…
  • Indbetale et valgfrit beløb på en konto vi har oprettet til formålet:
    Reg nr. 5011, Konto nr: 1233834.
  • Så vil vi efter sæsonen give en gave til løjpemandskabet – som tak for hjælpen.
    Det gjorde vi også sidste år og det blev mandskabet rigtig glade for.

Få løjpemeldingerne per e-mail

KS' egne løpjer

Dyrehaven

Gribskoven

Jonstrup Vang

Andre aktører

Bellahøj Mark

Rude skov

Alpine destinationer

Hedeland alpin

Vallåsen

Isaberg

Kontakt

Henrik Kofoed Jacobsen

henrik.kofoed.jacobsen@gmail.com

+45 27 64 07 98


Jesper Erlandsen

jesper@rulleskisport.dk

+45 24 24 00 25

Seneste nyheder

Kommende events