Klubmodul henter siden
2024 uge 10 Myrkdalen, Norge, Offpiste og skitouri
Tilmeldingsfrist er overskredet

Uge 10 - Myrkdalen, Norge - Fjeldtur med offpiste og skitouring

Kom med på offpiste, freeride, skitouring i Europas måske bedste område for puddersne. For dig, der dømmer om godt skiløb i puddersne/offpiste. Også for "offpistebegyndere" og snowboardere.


Turbeskrivelse og deltagere

Fantastisk mulighed for offpiste, freeride og skitouring med en af Norges absolut bedste skiinstruktører og norsk uddanner Gøran Dalheim.

Sammen med andre ligesindede vil Gøran hele tiden finde de bedste muligheder i forhold til sneen og vores niveau/udvikling til fede ture i de fantastiske vestnorske fjelde og fjordlandskaber.

Turen laves i samarbejde med Skiklubben Hareskov, som har lavet denne tur i 12 år, og altid haft en fantastisk tur, hvor alle har lært at køre i offpisten, og nogle år har været til dyb pudder dag efter dag. Andre år har der været mere solskin og der har været nogle flotte randonne ture i de fantastiske fjelde i fjordlandskabet.

Vi ved, at det altid regner i vestnorge – men det betyder, at der oppe på fjeldet falder masser af sne – og der er stadig få turister. Samtidig er Myrkdalen som skræddersyet til offpiste med gode muligheder overalt. Det giver Europas måske bedste mulighed for godt skiløb i pudder.

Bemærk at turen er for alle øvede skiløbere og snowboardere, der kan køre frit og sikkert på alle pister. Du behøver altså ikke køre offpiste – på forhånd. Det skal vi jo træne.

 

Skiinstruktion, træning og sociale aktiviteter 

Der vil være undervisning og guidning i 6 dage, ledet af en af Norges absolut bedste skiinstruktør og norsk uddanner Göran Dalheim. Göran står også i spidsen for den norske skiinstruktøruddannelse. 

Der arbejdes med skiløbet ud fra deltagernes forudsætninger og bygger det gradvist op i forhold til offpisten og sneforholdene. Du kan lære en masse som erfaren offpisteløber, men du kan også være helt nybegynder udenfor pisten – og lære det.

Nok er offpiste det aller fedeste skiløb, men det er også livsfarligt, hvis man ikke har tilstrækkelig viden og træning i teknik, sikkerhed og laviner. Vi arbejder derfor med at lære at færdes i om med mulighed for laviner ud fra følgende plan:

 • Egenfærdighed, skiteknik i forhold til underlag, køremønster og linjevalg

 • Vurdering af lavinefare, risikovurdering og rutevalg, herunder “mindset” i forhold til risikovillighed mm.

 • Gruppedynamik og beslutningsproces

 • Sikkerhedsudstyr

 • lavineredning, søgning, udgravning af ofre

 • En masse fedt skiløb

 • Mindre topture/skitouring/randonee skal vi også prøve – dog er dette helt afhængig af vejr og muligheder

 • Og så bliver det utrolig hyggeligt om aftenen!

Bemærk udstyrskrav:

Vi skal alle bære sikkerhedsudstyr, som er minimum rygsæk, lavinesender/-søger, skovl og sonde.

Du bør også køre med ski med noget bredde, og hvis forholdene bliver til det ski med tourbinding eller splitboard. Udstyr og ski kan lejes på stedet, hvis du ikke har selv.


Forberedelse inden klubturen

Husk Københavns Skiklub har en masse daglige træningsaktiviteter i København, som man gratis kan deltage i (på nær Thorax) og som vil give meget mere udbytte af skituren, minimere risikoen for skader og hvor man får mulighed for at få en masse skivenner allerede inden din klubtur. Du finder mulighederne på hjemmesiden som menupunkt på fanen  “Tilmeld hold”. 

  


Området, ophold og forplejning

Myrkdalen er et ret nyt skisportssted i Vestnorge, der først startede byggeriet for 17 år siden. Før var her ingenting – undtagen masser af sne. Og sneen kommer der rigtig meget af i Vestnorge – og specielt i Myrkdalen. Det regner jo altid i Bergen, men så sner det jo oppe på fjeldet. Myrkdalen ligger specielt, lige noget højere og bedre i forhold til sneen og anses for det snesikreste sted i Vestnorge. Det sner i snit 4 gange om ugen, og indtil videre er der relativt få mennesker på hverdage = masser af sne, som få har kørt i = nok Europas bedste mulighed for at køre i pudder.

Vi skynder os at nyde denne perle, inden den bliver for kendt. Myrkdalen har vokseværk og investerer voldsomt i nyt hotel, nye lejligheder, nyt butikområde og nye lifter. For “pisteløbere” er terrænet også godt. Højtliggende, det meste over trægrænsen og designet til ski med taljering. Store, brede, blå, røde og en enkelt sort piste. Et super parkområde (VM i freestyle blev holdt her i 2013, mens vi kørte offpiste). Men vi skal jo væk fra pisterne, hvor der er uanede muligheder med fjeldsider næsten over det hele med tilpas hældning og som regel store snemængder.

Byen består af hytteområde og lejligheder, der omgiver et stort hotel og servicebygning med restauranter, barer, kiosk, afterski mm.


Vi råder over 3 lejligheder med 6-8 sovepladser (vi benytter normalt kun de 6 pladser). Vi plejer at være heldige med meget lækre boliger, men da alt er privatejet og stilles til udlejning fortløbende, ved vi endnu ikke hvilke, vi får til rådighed. Vi spiser aftensmad på hotellet 5 aftener, derudover er der selvhushold, men rengøring, sengelinned, håndklæder og rengøring indgår.


Nyt: i år kan der vælges hotel med halvpension. Dette vælges som tillæg i forbindelse med tilmeldingen. 


Transport

Turen er kør selv eller fly. Afstand Helsingør til Myrkdalen i bil ca. 880 km.

Vælges fly, kan vi hjælpe med at koordinere flymulighed med bedste pris. Der skal tilkøbes transfer videre til Myrkdalen. 

Ved kør-selv har nogle deltager tidligere også erfaring med at tage natbus Kbh-Oslo og videre med Bergenbanen Oslo-Voss næste morgen. Der kører gratis skibus fra Voss station til Myrkdalen (40 min).

Bus og tog kan bestilles på: www.vy.no

Tjek opdaterede skibustider og informer evt. Myrkdalen hotel om, at I ankommer.

Ankomst: Hytter/lejligheder er disponible fra søndag d. 03.03.2023 kl. 16.00

Hjemkomst: Hytter/lejligheder er booket frem til søndag d. 10.03.2023


Pris og tilmelding

Grundpriser

Beskrivelse

Pris (kr.)

1 - Voksen i lejlighed/hytte

Kr. 11.050,-


Hvad er med i prisen?

Slet denne tekst når den er læst. Her er to kolonner, hvor det er gavnligt at oprette informationer som bullets. De oplyste bullet er typiske delelementer, som du kan justere.

Inkluderet i prisen

Ikke inkluderet i priser

 • Ophold 7 nætter i lejligheder

 • 5*aftensmad på hotel

 • 6 dages liftkort til Myrkdalen Resort

 • Skiinstruktion

 • Sengelinned, håndklæder og slutrengøring

 • Alle kendte turistskatter og afgifter

 • Bidrag til rejsegarantifonden


 • Transport (flytransport kan tilkøbes)

 • Frokost

 • Drikkevarer

 • For lejlighed forplejning udover 5*aftensmad på hotellet

 • skilejeTilkøb/rabat

Eventuel indledende tekst til muligheder for tilkøb, og ellers slet denne tekst

Beskrivelse

Pris (kr.)

2a - Frikøb seng i lejlighed

Kr. 2.500,-

2b - Hotel voksen i delt db.vær inkl 1/2 pension

Kr.   900,-

2c - Hotel voksen enkeltvær. inkl 1/2 pension

Kr. 3.400,-

3 - Transfer lufthavn t/r

Kr.    800,-

4 - Rabat for Senioer +65 i delt lejlig.

Kr.    350,-

5a - Rabat for fravalg liftkort voksen

Kr. 1.450,-

5b - Rabat for fravalg  liftkort senior

Kr. 1.000,-


Udstyrsleje

Vi skal alle bære sikkerhedsudstyr, som er minimum rygsæk, lavinesender/-søger, skovl og sonde.

Du bør også køre med ski med noget bredde, og hvis forholdene bliver til det ski med tourbinding eller splitboard. Udstyr og ski kan lejes på stedet, hvis du ikke har selv.Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding:

Du betaler det fulde ved tilmelding. 

Du skal være medlem af klubben og logget ind for at kunne gennemføre tilmeldingen, hvilket gælder alle i familien.  


Husk du skal logge på med alle de personer, der skal med på turen.

Husk at vælge betaling for både grundpris og tilkøb/rabat

Restbeløb:

 Der er ikke et restbeløb, da du betaler det samlede beløb ved tilmelding, så husk at vælge korrekt og få det hele med

Afbestilling:

Tilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb, dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.  

Forbehold:

Der skal minimum være 18 deltagere samlet for begge klubber for, at turen gennemføres Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på …….Kontaktoplysning og det frivillige arbejde.

Klubture laves af frivillige turledere sammen med frivillige skinstruktører, der bruger deres ferie på at lave disse oplevelser for klubbens medlemmer. Derfor hjælp dem med at skabe en god tur ved at støtte dem i deres opgave, og tilbyde dem en hjælpende hånd. - Du og din familie er nemlig med til at skabe turen.

Turleder:

Børge Tofte-Jensen (Skiklubben Hareskov)

Mobil

2925 9907

KS-kontaktperson

Sten Skjoldborg Administrationschef)

Mail og mobil

51332821 eller admin@ks-ski.dk


Forsikringer og rejsegaranti

Er du medlem af en dansk skiklub registreret under Dansk Skiforbund, så har du automatisk en ansvarsforsikring gennem Idrættens Rejseforsikring, som alle skiklubmedlemmer automatisk får. 

Klubbens medlemmer er derfor omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark. Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.
Læs om forsikringen hos 
Idrætsrejse - Fælles forsikringer - idraettensforsikringer

Klubbens ledere og trænere, der udfører arbejde for klubben, er desuden omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer, der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Denne rejse er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Aps der er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3292.


Pistekort


Tilmeldte
0 /8
Tilmeldingsfrist
15.01.2024
Tidspunkt
03.03.2024 kl. 16.00 - 10.03.2024 kl. 10.00
Sted
Myrkdalen, Norge

Kommende events