Klubmodul henter siden
2024 uge 13, Åre, Svrige m/tog, Flere dicipliner
Tilmeldingsfrist er overskredet

KS haf aflyst sin deltagelse i turen til Åre, grundet manglende interesse i klubben

Bred påsketur til Åre/Bjørnen i uge 13

 Tag toget fra Malmø lørdag den 23/3 - Kom udhvilet til Åre. Hjemrejse søndag 31/3 - Alpint, snowboard og langrendTurbeskrivelse og deltagere

Denne tur går til Åre–Björnen med direkte adgang til Åre området og langrends løjper lige udenfor døren. Ankom udhvilet, højt mod nord hos den gode sne.

På denne tur er der mulighed for at vælge hele 8 dage på ski, hvis du vil have fuld valuta for pengene. Dette er en tur for både individuelle skiløbere, par og familier.

Åre er uden tvivl det skisportssted i Norden, der kommer tættest på terrænet i Alperne. Med sine 100 nedfarter og 42 lifter er her rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der kun har været på ski få gange før. 

Vi stiger på ”Snälltoget” på Malmø station enten lørdag eftermiddag. Næste morgen (søndag) er vi i sneen! Man skal selv sørge for billet til Malmø station. På hjemrejsedagen stiger vi på toget sidst på eftermiddagen, og er hjemme tidligt mandag morgen. 

Turen laves i samarbejde med Skiklubben Hareskov

 

Skiinstruktion og træning  

Generelt:

Der gives alpin undervisning til børn fra 6 år. Niveau fra begyndere til erfarne, og voksen fra letøvet til ekspert – se beskrivelse sidst i dokumentet. Skilifterne er åbne fra 9.00-16.30

Snowboard:

Der tilbydes undervisning i snowboard, hvis der er nok tilmeldte. Oplys på tilmeldingen om niveau for snowboardundervisning.

Freestyle:

Der tilbydes freestyle for både ski og snowboard. Det kræver et øvet niveau for at nå hurtigt til pakken og have god tid. Skriv til turmailen med ønske om freestyletræning med vores super instruktører. 

Langrend:

Der tilbydes langrendsundervisning, men hvor meget afhænger af skiniveau for de tilmeldt, hvor begyndere og letøvet kan blive prioriteret i starten af ugen..

Der er snesikker langrend i vindstille skovterræn. Ruter fra 1 km – 15 med forskellig sværhedsgrad. Man kan kombinere forskellige stistrækninger for at variere sit skiløb og skabe sin helt egen variant. Oplyst hver dag kl. 07.00-22.00. Præpareres hver dag kl. 05.00-09.00

Hafjell undervisning billede.png

 

 

Forberedelse inden klubturen

Husk Københavns Skiklub har en masse daglige træningsaktiviteter i København, som man gratis kan deltage i (på nær Thorax) og som vil give meget mere udbytte af skituren, minimere risikoen for skader og hvor man får mulighed for at få en masse skivenner allerede inden din klubtur. Du finder mulighederne på hjemmesiden som menupunkt på fanen  “Tilmeld hold”. Til denne tur kan vi tilbyde begyndertræning på Copenhill for alpine deltagere, og rulleskitræning for langrens, hvilket dog også er godt for kondition og balance for alpine deltagere.


Området, ophold og forplejning

Åre´s skiområder strækker sig fra Björnen i øst, via centrale Åre til Duved i vest og er centrum for Skandinaviens mest internationale og største skisportssted – alt i Åre handler om at stå på ski. Her har flere gange været afholdt World Cup. Området har en højdeforskel på 890 meter og strækker sig fra 387 til 1277 meter over havet. Det er totalt 75 km pister og 30 lifte som giver adgang til 100 forskellige løjper. Duved er et selvstændigt skiområde, mens Åre by og Åre Björnen hænger sammen. Liftkortet gælder for alle tre områder.


Her findes også et godt langrendsområde med en total længde på ca. 15 km og er delt ind i tre løjper: grøn, blå og rød. Den grønne løjpe er 2,5 km lang og passer for nybegyndere og familier med barn. Den blå løjpe er 7,5 km lang og passer for de som har lit erfaring med langrend. Den røde løjpe er den længste af de tre, med en længde på 5 km, og passer for mere erfarne skiløbere. Det er også mulig at koble sig til andre løjper fra Bjørnenen, inkludert løjper som går til Tegefjäll og Duved


I åre findes moderne shoppingmuligheder, et stort udbud af restauranter og et pulserende natteliv. Vi bor i “Björnen”, der huser det bedste børne skiområde, og som turlederen har god erfaring med. Fra Björnen er der direkte adgang til pisterne i Åre (uden skibus)

Vi bor meget centralt 100-200m fra liften i lejligheder (Huset Bjørnen, Huset Uttern, Bear Lodge m.fl. ), hvor vi hver især står for madlavningen. Lejlighederne varierer i str. til 2-10 pers. Der er mulighed for at booke friplads i lejlighed og i togkupéen. Der er inkluderet slutrengøring og sengelinned/ håndklæder i alle lejligheder. Vi har først adgang til lejlighederne søndag eftermiddag og skal forlade lejlighederne igen på afrejsedagen, senest kl. 10.00. Både på ankomst—og afrejsedag, bliver der sørget for fælles bagageopbevaring (på eget ansvar).

Der er fine langrendsspor i gåafstand. Lille supermarkedet er lige rundt om hjørnet. Internet bestilling og levering er muligt fra større ICA-supermarked.

 

 

  Åre udsigt.jpg


Transport

På denne tur tilbydes mulighed for togtransport eller transport i egen bil.

Tog: 

Herunder er der tale om cirkatider, men det nøjagtige tidspunkt vil fremgå tydeligt af billetten, og blive oplyst af turlederen, som deler dem ud i toget.

Udrejse lørdag: Malmö kl. 15.55 med ankomst dagen efter kl. 07.40 i Åre.
Hjemrejse søndag: Kl. 16.45 med ankomst mandag kl. 07.15 Malmö

Prisen er pr. person tur/retur i delt 6 personers kupéer med liggeplads inkl. lagen, pude og tæppe. 

Inkluderet i turen er morgenmad på toget. t/r. En morgenmadspakke består af brød, smør, ost, yoghurt, juice samt kaffe, te eller varm chokolade. Desuden er der undervejs mulighed for at købe drikkevarer og lette anretninger, eller man kan selv medbringe egen mad. Officielt  findes ingen begrænsninger vedrørende bagagen, men al bagage skal være i kupeen, dog må det ikke genere andre rejsende. Praktisk betyder det at man skal begrænse sin bagage til beklædning, toiletsager og andre personlige genstande til ferien. Mad og drikkevarer bør så vidt som muligt købes lokalt. Medbringes ski, kan disse afleveres i kupeer afsat til dette. 

Fra stationen i Åre og frem til Åre/Björnen er der inkluderet transferbus t/r.


Bil:    

Der er ca. 1.090 km. til Åre. I Sverige er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder i bilen.Priser

Pris pr pers. ved ophold i delt lejlighed

Beskrivelse

Priser

Voksen med alpint skipass

Kr. 8.595,-

Seniorer (65+) med alpint skipass

Kr. 8.195,-

Børn/Unge (7-17 år) med alpint skipass

Kr. 8.195,-Voksen med langrends skipass

Kr. 6.945,-

Seniorer (65+) med langrends skipass

Kr. 6.845,-

Børn/Unge (7-17 år) med langrends skipass

Kr. 6.845,-Voksen uden skipass og uden undervisning

5.995,-

Seniorer (65+) uden skipass og uden undervisning

5.995,-

Børn/Unge (7-17 år) uden skipass og uden undervisning

5.995,-


Hvad er med i prisen?

Inkluderet i prisen

Ikke inkluderet i priser

 • Togtransport inkl. skitransport og morgenmad t/r.

 • Ophold i delt lejlighed i 7 nætter (uden forplejning).

 • 6+2 dages skipass (vælg mellem alpint, langrend, eller uden skipass)

 • Skiinstruktion

 • Slutrengøring

 • Sengelinned og håndklæder

 • Alle turistskatter og afgifter

 • Bidrag til rejsegarantifonden

 • Forplejning 

 • Drikkevarer

 • Skileje


Tilkøb og rabat

Beskrivelse

Priser

 Frikøbt seng i lejlighed (pr. seng), turledere vurderer muligheden

Kr. 2.100,-

Frikøbt plads i Kupé (pr. plads), turledere vurderer muligheden

Kr. 2.000,-

Egen transport (rabat)

Kr. 2.000,-Udstyr

Der kommer information leje af udstyr når vi nærmer os turen. 


Tilmelding og betalingsbetingelser.

Tilmelding:

Tilmelding med depositum kr. 2.000 pr. person sker ved at fortsætte tilmeldingen på denne side. Du skal være medlem af klubben og logget ind for at kunne gennemføre tilmeldingen, hvilket gælder alle i familien.

Restbeløb:

 Når depositummet er betalt vil turlederen senere invitere dig til et “nyt” event, hvor du vælger grundpriser og tilkøb, som betales som restbeløb i henhold til en angivet dato.

Afbestilling:

Tilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb, dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.  

Forbehold:

Der skal minimum være 45 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på …….Kontaktoplysning og det frivillige arbejde.

Klubture laves af frivillige turledere sammen med frivillige skinstruktører, der bruger deres ferie på at lave disse oplevelser for klubbens medlemmer. Derfor hjælp dem med at skabe en god tur ved at støtte dem i deres opgave, og tilbyde dem en hjælpende hånd. - Du og din familie er nemlig med til at skabe turen.

Turleder:

Marianne Palsgaard Skjoldborg

Mail:

admin@ks-ski.dk


Telefon:

51332821

Turleder

Sten Skjoldborg

Sten er skiiInstruktør siden 1989 med mange undervisningsuger og efterudannelser i rygsækken samt stået for koordinering af undervisning på rigtig mange klubture. Sten er også klubben administrationschef, hvilet foregår hjemmefra, hvor han deler dagligdagen sammen med den Finske Lapphund Aura.


Turen laves i samarbejde med Skiklubben Hareskov, hvor Susanne Bruun, Palle Badsted og Christian Hage er turledere.

Instruktøransvarlig:


Sten Skjoldborg (KS) og Christian Hage (SH)
Forsikringer og rejsegaranti

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.
Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.
Læs om forsikringen hos 
Idrætsrejse - Fælles forsikringer - idraettensforsikringer

Klubbens ledere og trænere, der udfører arbejde for klubben, er desuden omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer, der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Denne rejse er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Aps der er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3292. Alle henvendelser skal ske via turarrangøren fra klubben

Pistekort


Vi har benyttet billeder fra Homepage - Creative CommonsCreative Commons i henhold til licensaftale oplyst af Skistar på deres presseområde: CC BY-NC-ND 2.0 Deed | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic | Creative CommonsTilmeldte
0 /50
Tilmeldingsfrist
14.01.2024
Tidspunkt
23.03.2024 kl. 15.00 - 01.04.2024 kl. 07.00
Sted
Åre, Bjørnen
Pris
2000,00 kr.

Kommende events