Klubmodul henter siden
2023 uge 49, Skeikampen, Langrend og uddannelse
Tilmeldingsfrist er overskredet

 Langrends træning for børn, unge og voksne

Uge 49 Skeikampen

Den officielle tilmelding er lukket, men man kan kontakt Pia for at høre om der kan skaffes pladser, og så bliver man inviteret til eventet

 6.-10. december 2023

 skeikampen2.jpg

Hovedpunkter


 • Tilmelding lukker 31. oktober 2023 eller når alle pladser er booket
 • Fly+bus.
  Man booker selv fly tur/retur fx hos SAS. Som medlem af KS, der er medlem af Danmarks Skiforbund, kan man individuelt bestille sportsbilletter med SAS. Det giver både rabat på billetten og ret til - udover håndbagage og en indtjekket kuffert - gratis at få en skipose plus en mindre taske med støvler med. Sportsbilletter har flere fordele. Man kan gratis ændre navn på billetten op til én time før afgang, der er fleksible annulleringsregler, og man kan ændre flyvedato eller aflyse uden beregning. Se vejledning til at booke sportsbillet: SAS Sportsrejser – Danmarks Skiforbund Man kan også vælge en tilsvarende rejse hos Norwegian.
  • Flytider SAS
   Afgang Kastrup onsdag den 6. december kl. 17:00 med ankomst Gardermoen 18:15
   Retur fra Gardermoen søndag den 10. december. 18.55 med ankomst Kastrup 20.10

  • Bussen fra Gardermoen stopper ind i Lillehammer ved et indkøbscenter på vej til Skeikampen

 • Skriv til KS.Skeiuge49@gmail.com hvis du har spørgsmål om turen.
 • Se www.skeikampen.no hvis du vil vide mere om destinationen.
 • Ønsker du børn under 6 år med på turen så kontakt os inden du tilmelder dig turen.
 • Voksne deltagere skal have prøvet at stå på langrendsski mindst én gang før.

 

Priser

0-20 år

21-99 år

Pris

600

1.700

Ophold

 700   
 700
 Bustransport fra Gardermoen til Skeikampen retur.

220

220

Leje af sengetøj

 

500

Tekniktræning 21-99 år

0

 

Tekniktræning 0-20 år.


1.000Frikøb af person i værelse/rum, pr. person

Egen transport til Skeikampen. Du kan flytte ind i lejligheden onsdag eller torsdag.Mad

Det er fortsat ikke muligt med fællesspisning pga prisen på hotellet. Så det er selvhusholdning. Der er en fin butik i Skeikampen og priserne er ikke så sindssyge mere i Norge.

 

Teknikkursus langrend torsdag(1)-fredag(2)-lørdag(2)

 

Der er følgende undervisningshold


 • A vasaløb/klassisk
 • B Mix klassisk/skøjt
 • C Skøjt
 • Ungdomshold  

A Teknik kursus Vasaløb/klassisk

Den klassiske teknik er start teknikken for begyndere, og for de fleste danske skiløbere også den foretrukne teknik. Det giver større skiglæde og større fart når man behersker teknikken. Vasaløb/klassik deltagerne bliver opdelt i hold, efter teknisk niveau (begynder/øvet) og fysiske kapacitet (hvor hurtigt løber du på ski). På begynder holdene lægges der kun vægt på teknisk træning. På øvet holdene lægges der stigende vægt på den fysiske træning. På tilmeldings portalen skal du besvare spørgsmål om dine skifærdigheder, som bruges ved den indledende holdopdelingen. Det hold du starter på er ikke nødvendigvis det hold du fortsætter på. Træneren kan flytte dig til at andet hold, så hvert enkelt hold bliver mere homogent. Der er 5 træningspas.

 

B Teknikkursus Mix klassisk/skøjt

På dette hold bliver lige meget tid til skøjt og klassisk så du kan blive en komplet skiløber. Kurset er målrettet deltager der kan the basic i skøjt og gerne vil have finpuset det klassiske skiløb. Der er 5 træningspas.

 

C Teknikkursus skøjt

Skøjteteknikken giver dig mulighed for at blive en komplet skiløber. På skøjteski er du ikke så afhængig af korrekt smøring, som tit er et problem når man løber på ski i Danmark. Og du kommer hurtigere frem i sporet. Kurset er målrettet begynder/let øvede på skøjt. Skøjteteknikken indøver bedre beherskelse af glidfasen, og det får du også glæde af i dit klassiske skiløb. Der er 5 træningspas.

  Ungdomstræning 

 • Du skal være 7 - 20 år
 • Du skal kunne klare at være udendørs på ski to gange om dagen 1½ - 2 timer
 • Træningen starter torsdag kl. 13.00
 • Træningen starter fredag kl. 9.00- ca.11.00 & 13.00- ca.15.00
 • Træningen starter lørdag kl. 9.00- ca.11.00 & 13.00- ca.15.00
 • Søndag er der ingen træning
 • Tag gerne dine forældre med. De kan få træning/undervisning på Teknikholdene.

Skei_U-42-2017_txt.jpg Skei_alle_deltagere_2425x_txt.jpg

For sjov kort konkurrence 

På det nederste af alpinpakken afholdes fredag aften en konkurrence, hvor vi dyster imod hinanden i forskellige aldersklasser. Vi sender mere information ud om dette på turen og glæder os til at se jer til dette hygge-arrangement. Det tager ca 30-40 minutter og er virkelig hyggeligt med varmkakao.

Efteruddannelseskursus for langrendsinstruktører

Den Danske Skiskole (DDS) tilbyder igen i år et efteruddannelses kursus/workshop for uddannede instruktører. Du kan ved din tilmelding skrive, at du er interesseret i at deltage i kurset og bo med KS. Du kan læse mere om kurset her Link til DDS, når de får opdateret deres website. Du skal efterfølgende tilmelde dig kurset formelt hos DDS.

Ulrich Ghisler og Thomas Piastre vil igen stå for kurset, evt. med gæster fra Sverige eller Tyskland. På Kurset får du mulighed for følgende: 

 • Dele dine erfaringer og få feedback og ny inspiration til din egen undervisning (og træning)
 • Fælles platform/database af undervisningsmetoder, øvelser og progression-veje
 • Ny inspiration om at skabe engagerende (og effektive) læringsmiljøer

Lejligheder

Nøgle til hytten/lejligheden sidder i døren ved ankomst onsdag aften og torsdag morgen og afleveres ved receptionen inden afgang søndag eftermiddag.

Medbring dynebetræk, lagen, pudebetræk, håndklæde, viskestykke og tabletter til opvaskemaskinen. I kan dog leje sengetøj og håndklæde til 220 kr. / sæt.

Veludrustet køkken til selvhusholdning. Lejlighederne skal ryddes pænt op, men slutrengøring er indregnet i prisen. 

 

Fordeling i lejlighederne Vi bor i 6-10 personers lejligheder. Lejlighedsfordeling tilstræbes at ske ifølge dine ønsker i tilmeldingen. Pga efterspørgsel er det blevet muligt, at der kan betales for eget værelse, Frikøb af sengeplads og det koster 1.000. Du kan således ikke regne med at få et værelse alene. Nogle dage før afrejse sendes fordeling til din e-mailadresse, så lejlighedspartnere kan koordinere madindkøb, hvis det ønskes. Skriv gerne i ”bemærkninger” ved tilmeldingen, hvis du ønsker at bo sammen med nogle specifikke personer. 

 

Butikker
Der er en god købmand og sportsbutik.

Skiudlejning og køb af smøring
Skiudlejning – vi anbefaler at du lejer ski hjemmefra evt. via KS, hvis det er til børn – se Børne & unge langrend/rulleski (ks-ski.dk) 

Afmelding
Ved afmelding efter 31. oktober 2022 returneres penge med fradrag af kr. 300, hvis vi kan sælge din plads til en anden person.

Aflysning ved dårlige sneforhold eller Covid-19

 • Hvis vi vil aflyse på grund af sneforhold forudsætter det, at vi og Skeikampen er enige om at løjpeforholdene ikke er gode nok 
 • Ved aflysninger prøver vi at få mest mulig tilbage fra vores leverandører (ophold og transport).
 • Beløb vi får tilbagebetalt returneres til deltagerne. Dog tilbageholder vi et gebyr på 300 kr, hvis vi har afholdt omkostninger.
 • Erfaringerne vedrørende Covid-19 har vist, at det er godt med en personlig rejseforsikring der dækker, hvis du tester positiv.

  

Ungdomstræning – spørgsmål og svar

Hvem kommer jeg på hold med

 • Det beslutter trænerne
 • Holdopdeling kan ændres undervejs
 • Noget undervisning kan være fælles for flere hold 

Hvem bor jeg sammen med
Du får en deltagerliste inden du skal af sted. Så kan du aftale med de andre, hvis I ønsker at koordinere indkøb og/eller måltider

Tilmeldte
86 /90
Tilmeldingsfrist
06.12.2023
Tidspunkt
06.12.2023 kl. 16.00 - 10.12.2023 kl. 14.00
Sted
61.338241, 10.083432

Kommende events